Az egyik módszer a színkód kiderítésére, hogy kép formában feltöltöd erre a weboldalra: https://html-color-codes.info/colors-from-image/
Ezt úgy tudod megtenni, hogy kivágod a képernyőnek azt a részét, ahol a csini szín van. Ez lementődik a gépedre, te pedig az UPLOAD FILE gombra kattintva feltöltöd erre az oldalra. Nem tudod, hogy kell kivágni? A Macbook-on Shift+Command+4, ha más géped van keress rá a Google-ben. De ha tudod, hogy kell képernyőfotót/screenshot-ot készíteni az is jó lesz. Ha egy kép az, amiből tetszik egy szín, akkor nem kell vagdosnod, egyszerűen megadhatod az url címét: jobb egér gomb és képcím másolása és már kattinthatsz is a GO-ra. De a másik módszer is működik, mentsd le a gépedre és töltsd fel ide.
Itt pedig már csak annyi a dolgod, hogy a neked tetsző szín fölé viszed az egeret és kattintasz, jobb oldalon megjelenik a szín, alatta pedig a Color code-nál a kódja. Mostmár nincs akadálya, hogy szebbnél szebb színeket használj, meglátod a követőid is értékelni fogják!