A Pinterest üzleti fiók számos olyan marketing lehetőséget biztosít vállalkozásod számára, amelyekhez egy személyes profillal nem tudsz hozzáférni. Nem mindegyik jön automatikusan az üzleti fiókkal, van amelyik extra beállítást igényel, de mindenképpen megéri, ha mégtöbb kattintást szeretnél. Nézzük meg mik ezek.

Lépés |  1

SZEMÉLYES PROFIL ÁTALAKÍTÁSA VAGY ÚJ ÜZLETI PINTEREST FIÓK LÉTREHOZÁSA

 

A Pinterest üzleti fiók kialakításánál három lehetőséged van:

 • a személyes fiókodat alakítod át üzletivé
 • megtartod a személyes profilod és hozzáadsz egy üzletit
 • ha még nincs Pinterest fiókod egyből regisztrálhatsz üzletit

A harmadik eshetőség egyértelmű, azt viszont mérlegelned kell, hogy kezdj-e egy vadiúj fiókot vagy inkább a már meglevőt alakítsd át üzleti profillá.

A már meglévő fiókod használatának előnye, hogy nem kell a nulláról indulnod azaz vannak már követőid és vannak tábláid. Ennek persze csak akkor van értelme, ha leginkább olyan témákban pineltél, amelyek illenek üzleti vállalkozásod profiljába. Nem baj ha nem az összes tábla ilyen, hiszen van lehetőség a táblák titkosítására is, azokat, melyek egyáltalán nem vágnak a profilodba egyszerűen csak rejtsd el.

Ha szeretnéd megtartani a privát profilodat  vagy pedig követők és passzoló tartalom híján amúgy sem tudnád hasznosítani, akkor javaslom, hogy hozz létre új üzleti profilt. A következő lépésben megnézzük, hogy hogyan. 

Lépés |  2

ÜZLETI PINTEREST FIÓK ÉS WEBHELY IGÉNYLÉS

 

Miután egy gombnyomással létrehoztad az üzleti fiókod, még nem dőlhetsz hátra, hiszen egy igen fontos lépés hátra van, mégpedig pinterest fiókod összekapcsolása a webhelyeddel, ami többek közt az alábbi előnyökkel jár:

 • hozzáférést kapsz a webhelyanalitikához – látod te és a Pinterest is, hogy miket pinelnek az oldaladról és minden egyes pin tovább erősíti pozíciódat a Pinteresten
 • a profilodban a weboldalad címe mellett megjelenik egy kis földgömb, jelezve, hogy ez egy igazolt webhely és hozzád tartozik, ez is a professzionális Pinterest fiók része
 • a pinjeid könnyen beazonosíthatóak lesznek a Pinteresten, bárki is pinelje őket mindig megjelenik mellettük a profilképed és a neved, ezzel ingyen reklámot biztosítva neked
 • lehetnek bővített pinjeid (erről a következő pontban) és címkézheted oldaladat 

Hogyan tudod az összekapcsolást elvégezni? 

Menj a Beállítások szerkesztésére és bal oldalon a harmadik menüpont az Igénylés, rákattintva megadhatod a weboldaladat, majd az Igénylés gombra kell kattintanod. Ezután egy metacímkét kell elhelyezned az oldaladon. Ha valamilyen felhasználóbarát platformot használsz, akkor lehet, hogy ezt csak át kell másolnod a megfelelő helyre (én Wp-t használok Divi sablonnal, ott ez így van), ha webmestered van szólj neki és ő egy pillanat alatt megoldja neked, itt találod a részletes leírást erről a Pinteresten: Webhelyed Megigénylése. 

2 jó tanács: 

– ne ess kétségbe azért, mert ez technikai, mások is megoldották, te is megfogod 

– ha mégsem lehetséges, mert a platformod nem engedi akkor se ess kétségbe enélkül is érhetsz el sikereket a Pinteresten a blogoddal

Lépés |  3

BŐVÍTETT PINEK

 

Erről a lehetőségről kevesen tudnak, pedig bárki számára elérhető Magyarországon is.

A bővített pinek a webhelyedről származó pluszinformációkat tartalmaznak. Ez lehet például a blogbejegyzésnél megadott metaleírásod (tudod, az ami a Google találatoknál is látszik) vagy termékeknél az ár, elérhetőség stb.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki (vagy ha időzítőt használsz te) pinel egy képet a blogodról, akkor a pin mellett nem  a nagy semmi vagy egy random szöveg jelenik meg, hanem a te gondosan megfogalmazott, kulcsszó optimalizált szöveged, amivel igyekszel kattintásra öszönözni. Jól hangzik, ugye?

Termékeknél is nyilván nagyon hasznos, ha változik az ár vagy a készlet, a pin azt leköveti, hiszen az oldaladról szedi az információt.

Milyen bővített pinek vannak?

 • cikkpin – ide tartoznak a blogbejegyzések
 • termékpin
 • receptpin

Hogyan tehetsz szert bővített pinekre?

A releváns oldalaidat fel kell címkézned a bővített pinek metacímkéjével majd pedig egy ilyen oldalt érvényesítened kell a Pinterest érvényesítő eszközével. Itt találod a Pinterest útmutatóját: Bővített Pinek.

 Ha WordPressen blogolsz szerencséd van,  mert létezik egy egyszerű trükk a cikkpinekhez, amit most megmutatok neked. 

 

 • Szükséged lesz a Yoast Seo pluginra
 • Ha van ilyened vagy letöltötted, menj a Wp adminodban a SEO fülre azon belül kattints a Social lehetőségre
 • Ahhoz, hogy a Pinterest hozzáférjen a metadatádhoz engedélyezd az open graph meta data-t a Facebook fülön

 • Ezután érvényesítened kell a bővített pinjeidet a Rich Pin Validator segítségével. Írd be az egyik blogposztod url címét és kattints a Validate-re. 

 • Ha ezt látod sikerült beállítanod a bővített pineket a bejegyzéseiden, gratulálok!

Szeretnél nagyobb forgalmat az oldaladra, de nincs időd / kedved magad kitanulni a Pinterestet? Válaszd szolgáltatásaim közül a számodra leginkább megfelelőt!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük