PINTEREST MARKETING TÍZPARANCSOLAT 

– Ezeket tartsd be, ha látogatóözönt szeretnél az oldaladra – 

A bejegyzés alján szert tehetsz a letölthető változatra – nyomtasd ki és tedd fel a falra, hogy mindig szem előtt legyen!

| A LEGFONTOSABB: PINELJ RENDSZERESEN!

Ezt könnyű teljesíteni, gondolhatod, hiszen imádod a Pinterestet, de azt talán nem tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egyszerre pinelsz sokat vagy pedig folyamatosan jelen vagy és a nap/hét folyamán elszórva pinelsz aktívan. Ez, és a következetesség a Pinterest legfontosabb szabálya azaz azt ne csináld, hogy egy nap kiraksz 20 pint aztán hetekig semmi. Inkább pinelj kevesebbet, de azt következetesen. És ne aggódj, nem kell mindnek saját tartalomnak lennie, ebbe a másoktól megosztott pinek is beleszámítanak.

|   ELŐSZÖR MINDIG A LEGRELEVÁNSABB TÁBLÁDRA MENTSD AZ ÚJ PINED

Ideális esetben a tábláidnak elkészítetted a kulcsszavakban gazdag leírását, ha ez nincs meg, ezt pótold be mindenképp. Az pedig, hogy a legrelevánsabb táblára ments először azért fontos, mert így további jelzést adsz a Pinterestnek, hogy miről szól az adott pin, milyen kulcsszavakra jelenítse azt meg a jövőben. 

3  | TÖBB PIN/TERMÉK v. BLOGBEJEGYZÉS

Egy termékhez / blogbejegyzéshez készíts több pint is különböző képekkel, egyedi leírásokkal és mindegyikhez más hashtaggel. Ha így teszel többféle keresésre is meg fogsz jelenni ugyanarra a termékre/posztra.

4  | ÖSZTÖNÖZZ KATTINTÁSRA A PIN LEÍRÁSÁBAN

 A pin leírásában sugalld, hogy ez egy könnyedén megvalósítható / vonzó/ elérhető dolog és késztesd a pinteresztezőket kattintásra, azzal, hogy a weboldaladon többet megtudhatnak vagy még nagyobb választékot találnak.

PIN MÉRET 2:3

Az ideális pin méretarány 2:3, ilyen pineket készíts te is, pl.: 1000*1500 px

6  | INSPIRÁLÓ ÉS MEGVALÓSÍTHATÓ PINEK

A Pinteresten teljesen új szemléletre van szükséged, itt nem tudod a Facebookon vagy Instagramon már bevált stratégiát alkalmazni. A Facebookra társasági életet élni járnak, az Instagramra pedig szép képeket nézegetni/megosztani, ezzel szemben a Pinteresten olyan megoldásokat keresnek melyek segítségével önmaguk legjobb változatává válhatnak. A pinjeiddel ösztönözheted őket, hogy új dolgokat ismerjenek meg és próbáljanak ki – legyen az egy új stílus, termék vagy szolgáltatás. Ez a Pinterest nagy előnye vállalkozások számára a többi közösségi médiával szemben és így tudsz majd te is ingyen forgalmat vinni a weboldaladra.

| EGY PIN TÖBB TÁBLÁRA

Ugyanazt a pinedet kiteheted az összes olyan tábládra, ahol van relevanciája így több esélyt adsz neki, hogy megjelenjen különböző keresésekre.

8  | 20 HASHTAG/PIN

Mostmár a Pinteresten is van lehetőség hashtagek használatára, melyek keresőszavakként működnek azaz itt nincs értelme vicces hashtageket használni, mert úgy senki sem fogja megtalálni a pined. 20db hashtaget használhatsz egy pinhez, de fontos, hogy azok mind relevánsok legyenek, oda nem illőt ne használj. A Pinterest néhány hashtaget javasol pinenként.

9  | NEM CSAK SAJÁT PINEK

Mivel a folyamatos jelenlét nagyon fontos a Pinteresten ezért a legtöbben pinelik mások pinjeit is, különböző arányokban. Természetesen a saját tartalmad a legfontosabb, ha van elég posztolhatod csak azt is, de ne hagyj ki azért hosszú napokat, mert nincsenek saját pinjeid, inkább mentsd másokét. Ne aggódj, nem kell a közvetlen konkurenciád tartalmát terjeszteni, pinelj olyan témákban, ami még érdekelheti a közönséged.

10  | NEM MNDEN PIN EGYENLŐ

A Pinterest legjobban az új, friss tartalmakat szereti csakúgy mint a Google, tehát új bejegyzésekkel, oldalakkal két (vagy még több) legyet ütsz egy csapásra. A frissülő tartalom hosszútávon is megtérül, ez az egyik legjobb dolog amit a vállalkozásodért megtehetsz és ingyen van. Utálsz blogot írni? Pedig a te területedet te ismered a legjobban, biztosan van róla mondanivalód, ha nincs ötleted gyűjts inspirációt a neten, például a Pinteresten. Ne félj a blogírástól, mert bármi jobb annál,  mint hogy nem írsz semmit. Havi néhány blogbejegyzést mindenki meg tud írni és majd egyre inkább belejössz meglátod, az oldalad látogatottságával pedig csodákat fog tenni. Olvasd el a bejegyzést, amiben megmutatom, hogy írhatsz meg egyet te is könnyedén 1 óra alatt és még egy blogposzt tervezőt is adok mellé.

 

A PINEK Értéktáblája a következő: 

♡ A legértékesebb Pin a Pinteresten az új blogbejegyzésből vagy termékoldalról származó új képpel. 

   ♡♡♡  A következő az új kép vagy pin leírás egy már meglévő blog poszthoz vagy termékhez

      ♡♡   Egy frissen pinelt kép egy weboldalról vagy időzítőn keresztül

         ♡    Repinelni egy meglévő pint Pinterestről

– MENTSD EL A PINTERESTEN, HOGY KÉSŐBB IS MEGLEGYEN –

Jól jönne egy kis segítség?

 

Pinterest Marketing oktatás 1:1

Lépésről-lépésre az alapoktól a profi szintig. Megtanulod, hogyan hozd ki a legkisebb időbefektetéssel a legtöbbet a Pinterestből.

Üzleti Pinterest Profil Kezelése

Nincs kedved, időd, affinitásod egy újabb marketing csatorna kezeléséhez? Bízd rám! Havidíjas konstrukció: 69 000Ft-tól.

 TEDD KI A FALRA!

Hova küldhetem a nyomtatható verziót?

Spamet nem küldök. Bármikor leiratkozhatsz.