PINTEREST MARKETING TÍZPARANCSOLAT 

– Ezeket tartsd be, ha látogatóözönt szeretnél az oldaladra – 

A bejegyzés alján szert tehetsz a letölthető változatra – nyomtasd ki és tedd fel a falra, hogy mindig szem előtt legyen!

| PINELJ MINDEN NAP LEHETŐLEG TÖBBSZÖR

Ezt könnyű teljesíteni, gondolhatod, hiszen imádod a Pinterestet, de azt talán nem tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egyszerre pinelsz többet vagy pedig folyamatosan jelen vagy és a nap/hét folyamán elszórva pinelsz aktívan. Ez, és a következetesség a Pinterest legfontosabb szabálya azaz azt ne csináld, hogy hétfőn kiraksz 20 pint aztán péntekig semmi. Inkább pinelj kevesebbet, de azt következetesen. És ne aggódj, nem kell mindnek saját tartalomnak lennie, ebbe a másoktól megosztott pinek is beleszámítanak.

Szerencsére nem kell felhúznod az órát emlékeztetőnek, mert ezt a folyamatot remekül lehet automatizálni a Tailwind app segítségével. A Tailwind az a marketing eszköz, ami a következő szintre fogja emelni a Pinterest marketinged, többek közt egy időzítő, ami a nap folyamán a legjobb időpontban teszi közzé a pinjeidet, de ezen túl még sok mást is tud. Ingyenesen regisztrálhatsz rá és számos funkcióját használhatod előfizetés nélkül, többek közt a Tailwind Törzseket, úgyhogy, ha nagyobb forgalmat szeretnél az oldaladra semmiképp ne hagyd ki ezt a lehetőséget .

|   ELŐSZÖR MINDIG A LEGRELEVÁNSABB TÁBLÁDRA MENTSD AZ ÚJ PINED

Ideális esetben a tábláidnak elkészítetted a kulcsszavakban gazdag leírását, ha ez nincs meg, ezt pótold be mindenképp. Az pedig, hogy a legrelevánsabb táblára ments először azért fontos, mert így további jelzést adsz a Pinterestnek, hogy miről szól az adott pin, milyen kulcsszavakra jelenítse azt meg a jövőben. 

3  | TÖBB PIN/TERMÉK v. BLOGBEJEGYZÉS

Egy termékhez / blogbejegyzéshez készíts több pint is különböző képekkel, egyedi leírásokkal és mindegyikhez más hashtaggel. Ha így teszel többféle keresésre is meg fogsz jelenni ugyanarra a termékre/posztra.

4  | ÖSZTÖNÖZZ KATTINTÁSRA A PIN LEÍRÁSÁBAN

 A pin leírásában sugalld, hogy ez egy könnyedén megvalósítható / vonzó/ elérhető dolog és késztesd a pinteresztezőket kattintásra, azzal, hogy a weboldaladon többet megtudhatnak vagy még nagyobb választékot találnak.

PIN MÉRET 2:3

Az ideális pin méretarány 2:3, ilyen pineket készíts te is, pl.: 600*900, 735*1102, 1000*1500.

6  | INSPIRÁLÓ ÉS MEGVALÓSÍTHATÓ PINEK

A Pinteresten teljesen új szemléletre van szükséged, itt nem tudod a Facebookon vagy Instagramon már bevált stratégiát alkalmazni. A Facebookra társasági életet élni járnak, az Instagramra pedig szép képeket nézegetni/megosztani, ezzel szemben a Pinteresten olyan megoldásokat keresnek melyek segítségével önmaguk legjobb változatává válhatnak. A pinjeiddel ösztönözheted őket, hogy új dolgokat ismerjenek meg és próbáljanak ki – legyen az egy új stílus, termék vagy szolgáltatás. Ez a Pinterest nagy előnye vállalkozások számára a többi közösségi médiával szemben és így tudsz majd te is ingyen forgalmat vinni a weboldaladra.

| EGY PIN TÖBB TÁBLÁRA

Ugyanazt a pinedet kiteheted az összes olyan tábládra, ahol van relevanciája így több esélyt adsz neki, hogy megjelenjen különböző keresésekre.

8  | 20 HASHTAG/PIN

Mostmár a Pinteresten is van lehetőség hashtagek használatára, melyek keresőszavakként működnek azaz itt nincs értelme vicces hashtageket használni, mert úgy senki sem fogja megtalálni a pined. 20db hashtaget használhatsz egy pinhez, de fontos, hogy azok mind relevánsok legyenek, oda nem illőt ne használj. A Pinterest néhány hashtaget javasol pinenként.

9  | NEM CSAK SAJÁT PINEK

Mivel a folyamatos jelenlét nagyon fontos a Pinteresten ezért a legtöbben pinelik mások pinjeit is, különböző arányokban. Természetesen a saját tartalmad a legfontosabb, ha van elég posztolhatod csak azt is, de ne hagyj ki azért hosszú napokat, mert nincsenek saját pinjeid, inkább mentsd másokét. Ne aggódj, nem kell a közvetlen konkurenciád tartalmát terjeszteni, pinelj olyan témákban, ami még érdekelheti a közönséged.

10  | NEM MNDEN PIN EGYENLŐ

A Pinterest legjobban az új, friss tartalmakat szereti csakúgy mint a Google, tehát új bejegyzésekkel, oldalakkal két (vagy még több) legyet ütsz egy csapásra. A frissülő tartalom hosszútávon is megtérül, ez az egyik legjobb dolog amit a vállalkozásodért megtehetsz és ingyen van. Utálsz blogot írni? Pedig a te területedet te ismered a legjobban, biztosan van róla mondanivalód, ha nincs ötleted gyűjts inspirációt a neten, például a Pinteresten. Ne félj a blogírástól, mert bármi jobb annál,  mint hogy nem írsz semmit. Heti egy blogbejegyzést mindenki meg tud írni és majd egyre inkább belejössz meglátod, az oldalad látogatottságával pedig csodákat fog tenni. Olvasd el a bejegyzést, amiben megmutatom, hogy írhatsz meg egyet te is könnyedén 1 óra alatt és még egy blogposzt tervezőt is adok mellé.

 

A PINEK Értéktáblája a következő: 

♡ A legértékesebb Pin a Pinteresten az új blogbejegyzésből vagy termékoldalról származó új képpel. 

   ♡♡♡  A következő az új kép vagy pin leírás egy már meglévő blog poszthoz vagy termékhez

      ♡♡   Egy frissen pinelt kép egy weboldalról vagy időzítőn keresztül

         ♡    Repinelni egy meglévő pint Pinterestről

 TEDD KI A FALRA!

Hova küldhetem a nyomtatható verziót?

Spamet nem küldök. Bármikor leiratkozhatsz.

– MENTSD EL A PINTERESTEN, HOGY KÉSŐBB IS MEGLEGYEN –

Pinterest Marketing Szolgáltatásaim

 

pinterest gyorstalpaló

Szerezz meg minden tudást gyorsan és sokszorozd meg a forgalmad a Pinterest segítségével! Itt megkapsz minden információt, ami a sikerhez kell és mire végzel lesz egy jól működő, automatizált Pinterest stratégiád, mely folyamatosan szállítja a célközönséged az oldaladra. Itt átbeszéljük, mindazt amit a Pinterestről tudnod kell, kapsz egy munkafüzetet, mely végigvezet a folyamaton    plusz egy videó is a segítségedre lesz az összes fontos ponttal. Készen állsz meghódítani a Pinterestet?

Befektetés: 9 900 Ft

pinterest alapok + audit

A szilárd alapok elengedhetetlenek a Pinterest marketinged szárnyalásához. Itt megismerem vállalkozásodat, kutatást végzek a kategóriádban működő trendekről és ezek fényében kialakítom kulcsszavaidra alapozott profilodat. Elkészítem a biodat, tábláidat és leírásukat és számos mintapint is, hogy ezután egyedül is sikeresen tudd kezelni a fiókod. Tudni fogod mit, mikor és hogyan pinelj.

Befektetés: 49 000Ft-tól

 

pinterest profilkezelés

Ha szeretnéd bevetni a Pinterest marketinget a vállalkozásodban, de az idődből nem futja, hogy foglalkozz vele, bízd profira! A szolgáltatás többek közt tartalmazza havi 30 új pindesign és leírás elkészítését, táblák létrehozását, napi pinelést és a tartalomstratégiai tervezést. Kezdés előtt audit szükséges, hogy szilárd alapokról induljunk, ennek ára a profilod állapotától függ.