ÚTMUTATÓ LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE: ÍGY POSZTOLD A GÉPEDEN CANVÁBAN ELKÉSZÍTETT INSTA STORYDAT A TELEFONODRÓL

TÖLTSD LE A CANVA APPLIKÁCIÓT A TELEFONODRA

Dolgozni benne könnyebb laptopon/desktopon, de a kész történetet a telefonodról kell majd feltöltened.

|   KÉSZÍTSD EL A TERVEDET CANVÁBAN

Keress rá az Instagram történetekre a sablonok közt és válaszd ki az aznapi storydnak legmegfelelőbbet. Nem lesz egyszerű, mert rengeteg fajta van:-) Próbálgasd őket kedvedre!

3  | ÜGYELJ, HOGY NE ZSÚFOLD TÚL

Vigyázz rá, hogy ne legyen zsúfolt a képed, hiszen még az Instagramon is rengeteg féle matricát, gif-et, feliratot adhatsz hozzá. Egy kép csak 5mp-ig látható, ha túl sok információ van rajta azt se tudják majd a látogatók, hogy hová nézzenek:-) Akkor inkább oszd szét az infót több oldalon. A Canvában egyszerűen hozzá tudsz adni plusz oldalakat a tervedhez, az alatta levő “+Új oldal” gombbal.

4  | NYISD MEG A TELEFONODON A CANVA ALKALMAZÁST

Tipp: Ha több Insta fiókod is van először győzödj meg róla, hogy abba vagy belépve, ahova a storyt szánod.
A Canva alkalmazásba belépve alul középen kattints a “Tervekre”. Ne ijedj meg, ha nem látod egyből a legutóbbi tervedet, ebben az esetben frissítsd az oldalt (például a képernyőt az ujjaddal lefelé húzva majd elengedve). Előfordulhat, hogy nem a terved legutolsó változatát látod, de a címe stimmel és ha rákattintasz a végső változat fog betöltődni.

FELTÖLTÉS/LETÖLTÉS

Ha megnyitottad a használni kívánt tervet, kattints a felfelé mutató nyílra a jobb sarokban. Ekkor megjelennek a választási lehetőségek, hogy hol oszthatod meg. Ha látod a Stories-t nagyszerű, kattints rá! Ha nem látod akkor sincs gond, mert a kép mentésre került a telefonod galériájában.

Ebben az esetben az Instán a profilképednél található plusz jelre kattintva tudsz történetet megadni: bal oldalon az első lehetőség a galéria, fel is bukkan ott egy kis kép, kattints rá és válaszd ki a mappát, amiben a a feltöltendő story képe van (nálam ez a Canva mappa, de lehet, hogy nálad más lesz). Ha több oldalas a storyd, ne felejts el a Több Elem Kiválasztására kattintani a jobb felső sarokban!

MEGÉRKEZTÜNK AZ INSTAGRAMRA

Mindkét út az Instagramra visz, ahol felül megjelenik egy ikonsor: effektek, letöltés, matricák, rajzolás, írás. A lehetőségek tárháza végtelen, ezekkel jól el lehet szórakozni.
Pro tipp: a matricáknál mindig add meg a helyszínedet (ki tudod választani a vállalkozásodat, ha Facebookon megadtad a címét), hogy megjelenhess a környékbeli ajánlásokban, amennyiben nem online vállalkozás vagy.
Ha elégedett vagy a kicicomázott képpel posztolhatod is, ha mégsem tetszik ahogy megjelenne az Instán semmi gond csak menj vissza és alakíts még rajta a Canvában. Legközelebb könnyebb dolgod lesz, mert a kész tervet sablonként is használhatod.

– MENTSD EL A PINTERESTEN, HOGY KÉSŐBB IS MEGLEGYEN –

Ha ez túl sziszifuszi neked és semmi kedved/türelmed ezzel szórakozni bízd ránk!
Már 9900ft-tól kínálunk csomagokat, melyekkel gatyába rázzuk az Instád vagy csak elindítunk az úton.
Keress minket!
virág, lámpa asztalon

Van úgy, hogy már azt sem tudod mit posztolj?

 

Na erre az esetre szeretnék küldeni Neked egy 28db-os posztötlettárat&tervezőt.

Az alábbiak elfogadása szükséges

Az Email Úton Van Hozzád! Ha esetleg nem találod, nézd meg a levélszemét mappát is, hátha ott landolt.

Pin It on Pinterest

%d blogger ezt szereti: