ÍGY ÍRJ SZUPER BLOGBEJEGYZÉST 1 ÓRA ALATT

Blogbejegyzés 60 perc alatt 

A bejegyzés alján szert tehetsz a letölthető változatra – javaslom készíts egy Ibeautydesign mappát a gépeden, így az összes hasznosság meglesz egy helyen!

A blogbejegyzések gyártása az egyik legjobb dolog, amit a vállalkozásod érdekében megtehetsz. Jó SEO szempontból, új közönséget vonzhatsz az oldaladra, lesz mit megosztanod a közösségi oldalaidon, és a Pinterest marketingedet is megoldhatod velük. Ha már a blogírás hallatán is borsózik a hátad, csak olvass tovább, mert megmutatom, hogy írj könnyedén blogbejegyzést.

|  TALÁLD KI A BLOGBEJEGYZÉSED TÉMÁJÁT ÉS, HOGY MILYEN KULCSSZÓRA AKARSZ MEGJELENNI ÁLTALA.

Fontos, hogy az olvasó fejével gondolkozz! Ő akkor fog kattintani és a drága idejét bejegyzésed elolvasására szánni, ha az számára hasznos információt tartalmaz, például megtanul belőle valamit vagy olyan termékekkel/ötletekkel találkozik általa, melyekre szüksége van vagy megkönnyítik az életét.
Egészítsd ki a mondatot:
A bejegyzésem elolvasása után, az olvasóm tudni fogja, hogy …………….
Az én példám: Bejegyzésem elolvasása után, az olvasóm tudni fogja, hogy írjon meg egy, a célközönsége számára érdekes bejegyzést 1 óra alatt.

|  KÉSZÍTS EGY VÁZLATOT A FŐBB PONTOKKAL

Ne gondold túl! Írd azt, ami éppen akkor eszedbe jut arról a témáról.
Bevezetés: írj a fő témáról, mi a probléma és mit fognak megtudni a megoldásáról.
Tárgyalás: Oszd fel bekezdésekre. A bekezdések tartalmazzák a probléma megoldásához való lépéseket vagy ha termékajánlót írsz az egyes termékeket, 1 termék – mire lehet használni, előnyei, leírása, bemutatása.
Befejezés: foglald össze mi volt a fő téma és arra milyen megoldást kapott az olvasó.

3  | ÍRD MEG A TARTALMAT

Egészítsd ki a vázlatot tartalommal, kezdheted azzal, hogy mindegyik bekezdéshez írsz 2-3 mondatot, nem kell sorban haladnod. Ne hagyd, hogy bármi is megakasszon, most még nem kell a tökéletes megfogalmazáson gondolkodnod. Ha pedig valami még kutatást igényel csak írj róla egy megjegyzést, majd visszatérsz hozzá a 4. pontban.

4  RENDEZD ÖSSZE

A negyedik lépés az, ahol elvégzed az utolsó simításokat és az egészet összefésülöd. Nézd át az egyes bekezdéseket és csiszold a megfogalmazást, keresd meg azokat a dolgokat, amiket időközben feljegyeztél, készítsd el az egyéb blogbejegyzéseidhez vagy külső oldalakhoz vezető hivatkozásokat.
Itt szánhatsz időt azokra a dolgokra, amik nem akartad, hogy megakasszanak az írás korábbi szakaszában.

ADJ CÍMET A BLOGBEJEGYZÉSEDNEK

Ezt a lépést – hacsak nincs egy konkrét címötleted – jobb a végére hagyni. Hogy miért? Azért, hogy ne akadj el és vesztegess el rengeteg időt már rögtön az első lépésnél. Ehelyett inkább kezdd el írni a blogot és valószínűleg címet is könnyebben találsz ha már elkészült a bejegyzés. H1 méretű címsort használj, ami tartalmazza a kulcsszavadat.

+1  | SEO+FORMA

A blogbejegyzés írása során fontos bizonyos formai és SEO szempontokat is figyelembe venni. Fontos, hogy jól tagolt legyen a szöveged, használj H1, H2 (H3-6) címsorokat és szerepeltesd a kulcsszavaidat a címsorokban és a szövegben természetes módon elszórva.

 

 

Blogtervező + Ajándék  Pinterest Minikurzus

Töltsd le a tervezőt és tudd meg a kurzuson, hogyan szerezhetsz minél több ingyen látogatót blogbejegyzéseiddel a Pinterest segítségével!

Hova küldhetem?

– MENTSD EL A PINTERESTEN, HOGY KÉSŐBB IS MEGLEGYEN –

HA SZERETNÉL BELEVÁGNI A PINTEREST MARKETINGBE ÉS MINDENT MÁR AZ ELEJÉTŐL JÓL CSINÁLNI
VAGY
MÁR MEGLÉVŐ PINTERESTED SZERETNÉD HATÉKONYABBÁ TENNI TEKINTSD MEG SZOLGÁLTATÁSAIMAT!