Szeretjük a rövid, lényegretörő megoldásokat ezért, 1 percben összefoglaljuk, hogy mi is kell egy weboldalhoz tulajdonképpen. Kerüljük a szakzsargont, mert épp az a célunk, hogy az is képben legyen, aki kevésbé technikai hozzáállású. Szeretnénk egy kis kiutat mutatni az informatikai zűrzavarból, hogy ez senkit ne rettentsen el a saját weboldaltól. Reméljük sikerült.

MENTSD EL A PINTERESTRE KÉSŐBBRE

1. DOMAIN NÉV

Először is szükséged lesz egy domain névre ugyanis ez alapján fognak megtalálni a keresőkben, a miénk pl.: ibeautydesign.hu Itt ki lehet indulni a saját nevedből, a tevékenységedből vagy éppen teljesen elvonatkoztatni tőle. Érdemes ezzel eltölteni egy kis időt, hogy olyat válassz, amivel elégedett vagy, mert ezt nem túl szerencsés és macerás is megváltoztatni később. Ha megvan, az alábbi linkre kattintva ellenőrizheted, hogy szabad-e a domain, amit magadnak szeretnél. A gombra kattintás után kicsit görgess lejjebb az oldalon, látni fogod a fehér mezőt  (a bal oldali a .hu), ahova beírhatod a domain nevet és próbálgathatod, hogy szabad-e. Ha tárhelyet is veszel, akkor inkább ott add hozzá a domaint, így egy lépésben letudod az egészet.

2. TÁRHELY

A weboldaladnak valahol “laknia” is kell ezért bérelned kell neki egy helyet az “interneten” vagyis valójában egy szerveren, ez lesz a tárhelyed. Erre minden weboldal tulajdonosnak szüksége van, egy kisebb éves díj ellenében tudsz tárhelyet bérelni egy tárhelyszolgáltatónál. A domain és tárhelyügyintézés mindössze pár percet vesz igénybe, egy űrlapot kell kitöltened hozzá az adataiddal majd pedig kifizetni. A domain 1-2 napon belül a nevedre kerül, erről emailben értesítenek és amikor ez megtörténik már semmi sem áll az új weboldalad útjában:-) Rengeteg szolgáltató kínál rengeteg féle csomagot, ha nehezen tudsz kiigazodni rajtuk vagy nincs kedved ezzel időt tölteni, mi ajánljuk az mhosting Weboldal Start csomagját. Mi is őket használjuk és elégedettek vagyunk velük.

3. A WEBOLDAL

Egy weboldal többféle rendszerben készülhet, mi a wordpresst javasoljuk, mely méltán a legnépszerűbb tartalomkezelő. Folyamatosan frissül, ingyenes, sokan értenek hozzá, így mindig fogsz segítséget is találni hozzá. A mi weboldalaink is wordpressben készülnek. Akár nálunk készül az oldalad, akár mással csináltatod, arra vigyázz, hogy ha egyéni fejlesztésű weboldalt választasz, azt csak a készítője tudja majd módosítani neked, ezt mindenképp érdemes számításba venned, mielőtt döntesz. Mi teljeskörű ügyintézést vállalunk az oldalainknál azaz intézzük a domaint, tárhelyet, és természetesen megtervezzük és elkészítjük a weboldalad. Továbbá vállaljuk a kész oldal kezelését is, tehát ha Ilyen egyáltalán nem szeretnél a weboldaladdal foglalkozni, mert másra koncentrálnál inkább, erre is van lehetőség nálunk.

Tudtad, hogy Pinterest Marketinggel is foglalkozom?

A Pinterest látogatókat akar küldeni az oldaladra Ingyen! Miért mondanál nemet?